SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haberi Yakala

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

TÜİK açıkladı: Türkiye’nin en yoksul illeri belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılı için yayımladığı son verilere göre Türkiye'nin en yoksul illeri belli oldu. Buna göre göreli yoksulluk oranı ise 13,6 olarak açıklandı.

Yayınlanma:
ABONE OL
TÜİK açıkladı: Türkiye’nin en yoksul illeri belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan son rapora göre 2024 yılı için Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri belli oldu. Bu sene için hazırlanan raporsa yoksulluk oranı belirlendi. Toplumun genel düzeyine göre belirli bir sınırın altında gelire sahip olan bireyler göreli anlamda yoksul sayılmaktadır. Bu kapsamda yoksul olarak sayılan kişi sayıları belli oldu.

YOKSULLUK ORANI YÜZDE 13,6 OLARAK AÇIKLANDI!

TÜİK, yayımladığı verilerde göreli yoksulluk oranını yüzde 13,6 olarak açıkladı. Eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin %50’si dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre, yoksulluk oranı 2024 yılında 0,1 puan artarak %13,6 oldu. Medyan gelirin %60’ı dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre hesaplanan yoksulluk oranı ise son yılda 0,1 puan azalarak %21,2 olarak gerçekleşti.

Bunun yanı sıra en düşük yoksulluk oranı tek kişilik hanelerde gerçekleşti.

İLGİLİ HABER 112. Dönem Özel Güvenlik Sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılı için yayımladığı son verilere göre Türkiye'nin en yoksul illeri belli oldu. Buna göre göreli yoksulluk oranı ise 13,6 olarak açıklandı.

EN YÜKSEK YOKSULLUK OKUL BİTİRMEYEN BİREYLERDE!

Yapılan açıklamalara göre; bir okul bitirmeyenlerin %24,7’si, lise altı eğitimlilerin %13,6’sı, lise ve dengi okul mezunlarının ise %7,4’ü yoksul olarak hesaplandı. Yükseköğretim mezunları ise %2,7 ile en düşük yoksulluk oranına sahip grup oldu.

YOKSULLUĞUN EN YÜKSEK OLDUĞU İLLER BELLİ OLDU!

Türkiye’de en yoksul olan iller belirlendi. Yüzdeler ile TÜİK tarafından açıklanan verilere göre:

İBBS 2. Düzey bölgelerinin her biri için eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 50’sine göre hesaplanan yoksulluk sınırına göre, gelire dayalı göreli yoksulluk oranının en yüksek olduğu bölgeler; %14,6 ile TR71 (Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir), %12,3 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) oldu.

Göreli yoksulluk oranı en düşük olan İBBS 2. Düzey bölgeleri ise %4,7 ile TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis), %6,4 ile TRC2 (Şanlıurfa, Diyarbakır) oldu.

SÜREKLİ YOKSULLUK ORANI YÜZDE 13,7

Göreli yüksek ile hemen hemen aynı seviyede olan sürekli yoksulluk oranı bir önceki yıla göre yüzde 0,7 oranında artış gösterdi. Bununla birlikte taksit ödemesi veya borcu olan vatandaşların sayısı ise yüzde 56,8 olarak açıklandı.

Son olarak kendisine ait bir konutta yaşayan vatandaşların oranı geçen yıla göre yüzde 0,1 azalarak yüzde 56,1 oldu.

İlgili Haberler