Soğuk kış aylarında hastalıkların da artması ile birlikte pek çok kişi ilaçlar yerine bitkisel yöntemler ile sağlıklarına kavuşmaya çalışıyor. Hal böyle olunca da bitki çaylarının hangi hastalıklara şifa olduğu ve nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda soru işaretleri sıklıkla akıllara geliyor.
Eski dönemlerden bu yana her grip ve nezle gibi rahatsızlıklarda herkesin bir kere de olsa kaynatıp tükettiği ıhlamur da bu bitkilerden arasında yer alıyor. Fakat uzmanlar tarafından yapılan son uyarılara göre vücuda son derece faydalı olan bu bitkileri de kaynatıp içerken kişilerin dikkatli olması gerekiyor.
IHLAMURU KAYNATIP İÇENLER DİKKAT! FAYDADAN ÇOK ZARARI OLABİLİR
Pek çok kişinin şifa kaynağı olarak gördüğü ıhlamur hakkında uzmanlardan uyarı geldi. Kaynatma ve demleme yöntemi ile tüketilen ıhlamuru fazla kaynatmak faydadan çok zarara neden olabilir. Yapılan açıklamalara göre demlenmiş bir ıhlamuru en kısa sürede tüketmek gerekmektedir. Bekleyen ıhlamur kısa süre içerisinde etkisini kaybettiği için beklenen etkiyi almak mümkün olmayabilir.
Bununla birlikte fazla kaynatmak da yine ıhlamurda yer alan yararların ortadan kaybolmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle doğru ıhlamur tüketimi için yeterli sürede kaynatıp demledikten sonra kısa süre içerisinde içilmesi önerilmektedir.
IHLAMURUN FAYDALARI NELERDİR?
Uzmanlar tarafından yapılan bu uyarının ardından vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de ıhlamurun hangi hastalıklara şifa olduğu sorusu oldu. İşte ıhlamurun saymakla bitmeyen faydaları;
IHLAMUR NASIL DEMLENİR?
Doğru ıhlamur tüketimi için takip edilebilecek bazı adımlar bulunmaktadır. Bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş ıhlamur çiçeği ve yaprak karışımının üzerine 1 bardak kaynar su dökülmeli ve 10 dakika süreyle demlendikten sonra içilmelidir. Dileyen kişiler içerisine bal vb. ekleyebilir Daha önce de bahsedildiği gibi burada önemli olan bir diğer konu da ıhlamurun çok uzun süre bekletilmeden tüketilmesidir.
İlgili Haberler
Soğuk kış aylarında daha da şiddetli bir şekilde görülmeye başlanan baş ağrısı hakkında uzmanlardan uyarılar peş peşe gelmeye başladı. Özellikle de soğuk hava ile teması ile birlikte şiddetlenerek artan baş ağrısı konusunda vatandaşlar uzman isimler tarafından uyarılmaya başlandı. Yapılan uyarılara göre bu havaların migren ataklarını daha fazla tetikleyebilir sonucunda ise uzun süren krizlerin ortaya çıkmasına […]
Soğuk kış aylarının gelmesi ile birlikte hastalıklar da salgın şekilde yayılmaya başladı. Özellikle de ilaç kullanmak istemeyen pek çok kişi doğal yollar ile tedavi yöntemleri aramaya koyuldu. Pek çok tariflerde de kullanılan tarçının da bu hastalıklara bire bir geldiği uzmanlar tarafından açıklandı. Tarçın ile hastalıklara şifa bulmak isteyen kişiler için tarçının başlıca faydaları ve nasıl […]
Soğuk kış aylarında hastalıkların da artması ile birlikte pek çok kişi ilaçlar yerine bitkisel yöntemler ile sağlıklarına kavuşmaya çalışıyor. Hal böyle olunca da bitki çaylarının hangi hastalıklara şifa olduğu ve nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda soru işaretleri sıklıkla akıllara geliyor. Eski dönemlerden bu yana her grip ve nezle gibi rahatsızlıklarda herkesin bir kere de olsa kaynatıp […]