Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son açıklama ile birlikte milyonlarca üretici için destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığı duyuruldu. Yapılan açıklamalarda üreticiler için yapılan destek ödemelerinin toplam miktarı da açıklandı.
MİLYONLARCA ÜRETİCİ İÇİN DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILDI!
Yapılan ödemeye ilişkin Bakan Yumaklı tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;
Üreticimizin emeğine destek, üretime güç olmaya devam ediyoruz.
2 milyar 298 milyon 236 bin TL destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz.
Hayırlı ve bereketli olsun.
Toplamda 2 Milyar 298 Milyon 236 Bin 743 TL şeklinde yapılan bu ödemelerin içerisinde 1 Milyar 360 milyon 683 bin 315 TL Hayvan Hastalıkları Tazminatı Desteği, 892 Milyon 416 bin 153 TL Hububat desteği ve 45 Milyon 137 bin 275 TL de Hayvan Gen Kaynakları Desteği verileceği ifade edildi. Ödemelerin de bugün hesaplara yatırılacağı ifade edildi.
ÇİFTÇİLER İÇİN VERİLECEK DESTEK TUTARLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Verilen bu destekler hakkında gelen açıklamaların ardından en çok merak edilen konulardan biri de vatandaşların bu destekten nasıl faydalanabilecekleri olmuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda başvuru detayları şu şekilde verildi;
Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz;
1-Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları, kayıtlı iseler kayıtlarını yılı içerisinde güncelleştirmeleri,
2-Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak istediğine dair Başvuru Dilekçesini belirlenen süreler içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerimize vermek zorundadırlar.
3-Toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz Bakanlığımızca yetkilendirilmiş laboratuvarlarda toprak analizi yaptırmaları gerekmektedir.
(Toprak Analizi Desteğinde Yetkili Toprak- Bitki Analiz Laboratuvarları Listesi)
4-50 dekar ve üzeri parseli olan çiftçilerimiz bu parselin gübre desteğinden yararlanabilmesi için yetkilendirilmiş laboratuvarlarda toprak analizi yaptırması zorunludur.
5-Çiftçilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarını ve mazot, gübre ve toprak analizi desteği başvurularını arazilerinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne, eğer birden farklı ilçede arazileri mevcut ise ikamet ettiği ilin il/ilçe müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.